Opret/bestil af ny server

Written By Michael Lynggaard (Super Administrator)

Updated at November 1st, 2023

Dette er en guide til oprettelse/bestilling af ny server og hvad der skal ske når den er oprettet

Hvis vi skal have oprettet en ny server skal der laves en sag til Userit via denne mail support@userit.dk

En standard server har disse speccs

Server 2022, 8 GB Ram, 4 CPU, 100 GB C drev.

Der skal findes et navn til server ( fx. srv-tlf )

Der skal findes en IP adresse - dette gøres i dette ark

F:\- Stab\- IT-afdeling\Alle\Dokumentation\NetværksDokumentation\Aleris IP skema.xlsx

Gå ned til "Servers_backend2" og se hvad den næste IP er i rækken der er ledig

Når IP er fundet laves der mail til Userit som kunne se sådan ud

Hej Userit

Vil i oprette denne server

Server 2022, 8 GB Ram, 4 CPU, 100 GB C drev.

IP 10.221.4.102 255.255.255.0 - 10.221.4.1

skal lægges på VLAN "Servers_backend2"

Navn: srv-tlf

Server er nu oprettet

Vi modtager nu mail fra USerit hvorpå serveren er oprettet og hvad administrator koden er.

Gå til VMware og tilslut serveren via webcosole

Der efter logges der på med administrator kode, som vi har fået af Userit.

Serveren skal nu meldes ind i Domain int.aleris.dk

VIGTIG EFTER DEN ER MELDT IND I DOMAIN AT SERVEREN IKKE BLIVER GENSTARTET FØR DEN ER FLYTTET I AD, ELLERS VIL DEN FÅ FORKERTE GRUPPE POLITIKER OG VI VILLE SGU SKRIVE TIL USERIT, OM AT LAVE DEN FORFRA SÅ ER VIGTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

find serveren i AD og flyt den til denne OU

int.aleris.dk/Aleris/Servers/Windows Updates/SRV-TLF

Efter denne kan du genstarte serveren og den får de rigtig server gruppepolitiker, som automatisk windows update.

Derefter skal \\sccm01\Software\IISCrypto.exe installeres

Til sidste skal der installeres Entrust 2-faktor sikkerhed.

Gå til: \\sccm01\Software\IDaaSAdConnector

Kig i guide.txt og følg denne.

Serveren skal til allersidst tilføjes til PRTG. Her kan det være nødvendigt at åbne for WMI og ICMP i Windows Firewallen på serveren, for at alle sensorer virker